Notera att undervisningsspråket är finska. Kurssin opetuskieli on suomi.
Välkommen på en kurs i ystning. Färsk närproducerad mjölk, syrakultur, löpe och salt är de viktigaste ingredienserna när man gör ost. Vi kommer på kursen att göra färskostar, som du enkelt kan göra i ditt eget kök. Preliminärt en vitmögelost, brödost samt yoghurt.
Kurslärare
Kaisa Rantama Hindsby Ostmejeri/ Restaurang Tila i Sibbo
Kirsi Forsberg-Walls Fiskars Mathantverkare, Södergård i Tenala
Plats Fiskars Mathantverkare, Åkerraden 9 10470 Fiskars
Max 10 deltagare. Pris 70 euro för medlemmar och 90 euro för icke-medlemmar
Anmälan info@hald.fi
Tervetuloa juuston valmistuskurssille. Tuore lähituotettu maito, hapate, juoksete ja suola ovat tärkeimmät ainekset juuston valmistuksessa. Teemme kurssilla tuorejuustoja joita voit valmistaa omassa keittiössäsi. Alustavasti teemme valkohomejuustoa, leipäjuustoa sekä jugurttia.
Kurssin opettajat
Kaisa Rantama Hindsbyn Juustola/ Ravintola Tila Sipoo
Kirsi Forsberg-Walls Fiskarsin Ruoka-artesaanit, Södergård Tenhola
Maksimimäärä 10 osallistujaa
Hinta 70 euroa jäsenille ja 90 euro ei-jäsenet
Ilmoittaudu info@hald.fi
Back to All Events